Besplatni Foto, Video I grafički materijali za vaš Web-sajt

zabe


Ukoliko ste nekada radili svoj veb-sajt verovatno ste se susreli sa problemom manjka kvalitetnih fotografija ili video materijala. Niste jedini velika većina je imala isti priblem. Kao rešenje takovog problema mnogi su pribegavali pronalaženju ovih materijala na Google fotografijama ili kod nekoga drugog na sajtu, koji se bavi istom tematikom. To i nije baš neko rešenje, sobzirom na sve više aktivnosti na webu povodom zaštite autorskih prava,kao i prevelikem kaznama koje možete da zaradite u ovakvoj situaciji.

Sa druge strane od izuzetne važnosti osim kvalitenog tekstualnog sadržaja predstavljaju i fotografije i video materijali kvalitetne rezolucije. Kako kažu marketing eksperti na osnovu brojnih analiza, poseta sajtovima prvih 5 sekundi u proseku je ključna, da se posetilac uveri da li na sajtu postoji ono što traži.

Iz tog razloga pored zanimljivog tekstualnog sadržaja za posetioca važnu ulogu ima i kvalitetna fotografija, video, grafički prikaz, koji ostavljaju utisak da posetiocima zadrže pažnju što je duže moguće

Kao jedno od rešenja nameću se iStock sajtovi koji imaju izobilje fotografija, video i grafičkih materijala, medjutim cene nisu baš pristupačne ukoliko su sajtovi namenjeni za ličnu upotrebu ili promociju manjih biznisa, proizvoda i usluga. Iz tog razloga smo pronašli neke servise koji delimično ili potpuno uz određena pravila i uslove korištenja daju na rasplaganje besplatne materijale..


1. StockSnap.io

StockSnap.io ima veliki izbor prelepih besplatnih fotografija i slika visoke rezolucije. Sajt takođe ima veoma korisnu funkciju pretraživanja koja olakšava pregledavanje hiljada dostupnih slika. Pored toga, veb stranica prati prikaze i preuzimanja tako da možete pronaći najpopularnije dostupne fotografije. StockSnap svakodnevno dodaje stotine slika, a sve fotografije se objavljuju pod javnim domenom kreativne zajednice - nije potrebno navođenje izvora



2.. Pixels.com

Pexels pruža visokokvalitetne i potpuno besplatne fotografije akcija licencirane pod Creative Commons Zero (CC0) licencom. Sve fotografije su lepo označene, jednostavno i lako se pretražuju.



3. Unsplash.com

Unsplash nudi veliku kolekciju besplatnih fotografija visoke rezolucije i postao je jedan od najboljih izvora za slike. Tim Unsplash češlja se kroz nove prijave i na najboljoj stranici prikazuje najbolje fotografije. Sve fotografije se objavljuju besplatno pod licencom Unsplash.


Enter your text here ...


4. Pixabay.com

Pixabay pruža visoko kvalitetne i potpuno besplatne fotografije akcija, licencirane pod Creative Commons Zero (CC0) licencom. Sve fotografije su lepo označene, pretraživati i lako ih je otkriti putem svojih stranica kategorija.



5.  Stockio.com

Stockio - Besplatni vektori, fotografije, fontovi i video snimci. Svaka datoteka navodi da li je u redu za ličnu ili komercijalnu upotrebu sa atribucijom. Jednostavno pretraživanje i oglašavanje je vrlo lako uočiti. Ispod svake besplatne slike nalazi se transparent vrhunskih alternativa, koji je korisniji, a ne nametljiv


×
Stay Informed

When you subscribe to the blog, we will send you an e-mail when there are new updates on the site so you wouldn't miss them.

Coming soon 1

Search